• Σύνδεση

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 5-ήμερη

ΡΩΜΗ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

  Περιγραφή

Η Ρώμη θεωρείται μια από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις. Η σπουδαία ιστορία της, τα πολυάριθμα μνημεία της και η προσφορά της στον πολιτισμό και στις τέχνες την καθιστούν μια από τις πιο σημαντικές μητροπόλεις σε όλο τον κόσμο. Για τον λόγο αυτό την έχει αποδοθεί η προσωνυμία «αιώνια πόλη», ενώ το ιστορικό της κέντρο έχει καταχωρηθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1980. Κάθε εποχή ε΄χει τη δική της ομορφιά και χαρίζει μοναδική ατμόσφαιρα στον επισκέπτη, η ρομαντική διάθεση που αποπνέει η πόλη της Ρώμης την καθιστά ιδανικό προορισμό για ταξίδι νεονύμφων! Ελάτε να την εξερευνήσουμε!

  Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα-Ρώμη, ξενάγηση & Κατακόμβες (Rome by night)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη, συνάντηση με τον Ελληνόφωνο ξεναγό και γνωριμία με την «Αιώνια Πόλη». Ξεκινάμε τη ξενάγηση της πόλης με πρώτη επίσκεψη στις κατακόμβες της Αγ. Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των Πάππων και τους τάφους των πρώτων χριστιανών ή εναλλακτικά (ανάλογα ποιες είναι ανοικτές) στις εντυπωσιακές αρχιτεκτονικά κατακόμβες της Δομιτίλλης, όπου η βασιλική τους εκκλησία είναι αφιερωμένη στους Αγ. μάρτυρες Νηρίο και Αχίλλειο. Διασχίζοντας την Αππία οδός θα δούμε τα πιο διάσημα Λουτρά (Θέρμες) του αυτοκράτορα Καρακάλλα που λειτουργούσαν πάνω από 300 χρόνια, πριν καταλήξουμε στο πιο αντιπροσωπευτικό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το επιβλητικό Κολοσσαίο & την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Εν συνέχεια, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για το πανοραμικό μέρος της ξενάγησης όπου θα δούμε τον ιππόδρομο, το νησάκι Τιβερίνα, το Κάστρο των Αγγέλων, την βίλα Μποργκέσε, την διάσημη Βία Βένετο και θα καταλήξουμε στα ξενοδοχεία σας όπου θα έχετε χρόνο για ξεκούραση. Για το βράδυ προαιρετικά μπορείτε να ακολουθήσετε το Rome by Night, μια ξεχωριστή περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης ανάμεσα στα φωταγωγημένα κτίρια της, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η διαφορετική της όψη υπό το φως των αστεριών.

2η μέρα: Μουσεία Βατικανού & Βασιλική Αγ. Πέτρου

Πρόγευμα και σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε ένα από τα κορυφαία μουσεία στο κόσμο.Mια μεγάλη μπρούτζινη πύλη θα σας οδηγήσει «ως δια μαγείας» από την Ρώμη στο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό. Θα θαυμάσετε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης & γλυπτικής με αποκορύφωμα τη περίφημη Καπέλα Σιξτίνα. Πρόκειται για το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, όπου η διακόσμηση του αποτελεί αναφορά στον Ναό της Παλαιάς Διαθήκης και είναι ένα πελώριο έκθεμα με αριστουργήματα, καθώς οι τοιχογραφίες του, η αρχιτεκτονική του, οι νωπογραφίες, οι οροφές του είναι φιλοτεχνημένες από τους μεγαλύτερους «μάστορες» της Αναγέννησης. (Μόνο & εφόσον είναι ανοιχτή για το κοινό ακολουθεί επίσκεψη στη Βασιλική του Αγ. Πέτρου & ξενάγηση στην ομώνυμη  πλατεία.  Η Βασιλική του Αγ. Πέτρου είναι η μεγαλύτερη παπική εκκλησία, όπου στο εσωτερικό της βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα με αποκορύφωμα τη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε κάποιες αναχωρήσεις, η διανυκτέρευση ενδέχεται να γίνει στο πολύ όμορφο Άαλμποργκ.

Θα συνεχίσουμε  για το Λαογραφικό μουσείο, Το Λαογραφικό Μουσείο Κύμης ιδρύθηκε το 1981 από τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κύμης και στεγάζεται σε τριώροφο νεοκλασικό κτίριο του τέλους του 19ου αιώνα με συνολική επιφάνεια 450 τμ.. Είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο λαογραφικό Μουσείο της Εύβοιας και ένα από τα καλύτερα στο είδος του περιφερειακά Μουσεία της χώρας. Οι συλλογές του αποτελούνται από 1600 αντικείμενα, που προέρχονται από δωρεές των κατοίκων. Στο ισόγειο είναι η μεγάλη αίθουσα με τις φορεσιές, τις στολές των πολεμιστών των Βαλκανικών Πολέμων, τα άμφια του Αγίου Νεκταρίου, ιερά σκεύη, ξυλόγλυπτα και κοσμήματα. Υπάρχουν, επίσης, η «αστική γωνιά», η αίθουσα με τα σκεύη οικιακής χρήσης, η βιβλιοθήκη και τα αρχεία (φωτογραφικό, ηχοθήκη και ταινιοθήκη). Στον όροφο είναι οι αίθουσες με την αναπαράσταση του παλιού σπιτιού της Κύμης – σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, δωμάτιο του αργαλειού και υφαντά. Σε τρεις μικρότερες αίθουσες, κεντήματα, άλλα εκθέματα, έντυπα και φωτογραφίες από την Κύμη και από τη ζωή του Γεωργίου Παπανικολάου. Στο υπόγειο, το κηροπλαστείο, ο χώρος της μπουγάδας και το παραδοσιακό κατώι με το κελάρι και τα γεωργικά εργαλεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος, βραδινό –  διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ρώμη - Φλωρεντία

Ημέρα ελεύθερη. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επιλέξετε ολοήμερη εκδρομή στη πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Θα γνωρίσουμε περιπατητικά την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ. θα δούμε το μεγαλοπρεπές Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο – ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά – την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας.

Συνεχίζουμε  για την  Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , Σύμφωνα με την παράδοση η μονή ιδρύθηκε από μοναχούς του Αγίου Όρους τον 15ο αιώνα. Λέγεται ότι οι μοναχοί διέφυγαν από τους Τούρκους και βρήκαν καταφύγιο εδώ. Η μονή είχε μεγάλο αριθμό μοναχών κατά τον 17ο αιώνα, είχε προοδεύσει πολύ και διέθετε μεγάλη πνευματική ακτινοβολία. Ήταν το κέντρο των μονών του Αιγαίου, όπου διέμενε και ο επίτροπος των Ιερών Μονών. Το μοναστήρι καταστράφηκε από τον πασά της Καρύστου Ομέρ Μπέη κατά τα έτη 1821-1823. Επισκευάστηκε όμως το 1847 από τις δωρεές των κατοίκων της περιοχής. Κατά την γερμανική κατοχή το μοναστήρι ήταν τόπος καταφυγίου και διαφυγής πατριωτών. Από το 1976 και έκτοτε η μονή λειτουργεί ως γυναικεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος, το απόγευμα προαιρετικά  σε ένα καταπράσινο και μαγευτικό τοπίο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας αλλά και να κάνετε ιππασία στον όμορφο χώρο του Πλατάνενχοφ αλλά και στα γύρω μονοπάτια!!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο  βραδινό -διανυκτέρευση

4η μέρα: Ρώμη

Χρόνος ελεύθερος στην αιώνια πόλη. Περπατήστε στους εμπορικούς δρόμους της, οι οποίοι είναι γεμάτοι από σικ καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες  τη Via Sistina και τις οδούς Via Condotti(την Πέμπτη λεωφόρο της Ρώμης) και την Via del Babuino στην οποία η ανάμειξη προϊόντων υψηλής μόδας και αντικών την καθιστά από τις πιο κομψές οδούς της Ρώμης.

5η μέρα: Ρώμη - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

  Κόστος: 520€

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Τοπικός ξεναγός.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

 • Αεροπορικά εισιτήρια.

 • Φόροι αεροδρομίου & check point.

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Ο φόρος διαμονής ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου που καταβαλλεται από τον πελάτη απ' ευθείας στο ξενοδοχείο.

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία.

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 5-ήμερη
 • Κόστος: 520€
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ATH), Αττική Οδός, Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος
 • Διαδρομή: ΡΩΜΗ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΗΜΕΡΑ 1η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Γραφείο μας στο Αίγιο ώρα 06:30 και στην...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Aίγιο 06:30 και από Πάτρα 07:00 και αναχώρηση για το Ρίο και μ...

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Χ/Κ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας Πάτρα 07:15 & Aίγιο 08:00 και αναχώρηση για τα Καλά...

Copyright © 2022 | Mattheos Tours.