• Σύνδεση

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 4-ήμερη

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

  Περιγραφή

Ταξίδι στα βάθη της Ανατολής, Καππαδοκία, ένας εξαιρετικός προορισμός για να χαθούμε πίσω στο χρόνο και την ιστορία. Εκεί που ο Ελληνισμός και η ορθοδοξία άφησαν μνημεία και πολιτισμό, εκκλησίες και οικισμούς ως μάρτυρες της εκεί παρουσίας τους.

  Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καισάρια μέσω Κωνσταντινούπολης. Αφιξη και αναχώρηση

Για   την Καππαδοκία, η οποία είναι ένα γεωλογικό θαύμα με τους κυψελοειδές λόφους και τους  πανύψηλους ογκόλιθους σπάνιας ομορφιάς. Αφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι.Tακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο στο ξενοδοχείο .

2η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και γνωριμία με την Καππαδοκία, ένα από τα πρώτα μεγάλα χριστιανικά κέντρα στην Ανατολία όπου σήμερα μπορεί να δει κανείς το μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια στην κοιλάδα Γκιορεμέ, που έχει χαρακτηριστεί υπαίθριο μουσείο.  Συνεχίζουμε για την Άβανο ,κτισμένη στις όχθες του ποταμού Αλυ οπου θα επισκεφτούμε  εργαστήριο κατασκευής αντικειμένων από πηλό και όνυχα. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θάυμα του κόσμου: τις καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα.Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη,Πασαμπάγ και Κόραμα.Επίσκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή ,την Κρυφή ,της Παναγίας,των Σανδάλων,της Αγίας Βαρβάρας,του Φιδιού,του Μήλου,των Στεφάνων).Κλείνουμε την ημέρα με επισκεψη στο Ουστχισάρ,τον «Ακραίο Πύργο»,από όπου η θέα είναι εκπληκτική..  Επιστροφή στο ξενοδοχείο,δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου,  που πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Περιήγηση στην εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για  γεύμα (έξοδα εξ ιδίων) αλλά και για περπάτημα στην ιστορική πόλη. Από τη τοπική κουζίνα ξεχωρίζουν το μαντί και ο παστουρμάς ενώ υπάρχουν καταστήματα αφιερωμένα σε αυτά τα αριστουργήματα της γαστρονομίας.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καισάρειας και την πτήση μας για την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

  Κόστος: 650€

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Τοπικός ξεναγός.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

 • Αεροπορικά εισιτήρια.

 • Φόροι αεροδρομίου & check point.

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία.

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 4-ήμερη
 • Κόστος: 650€
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (ATH), Αττική Οδός, Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος
 • Διαδρομή: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΗΜΕΡΑ 1η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Γραφείο μας στο Αίγιο ώρα 06:30 και στην...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Aίγιο 06:30 και από Πάτρα 07:00 και αναχώρηση για το Ρίο και μ...

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Χ/Κ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας Πάτρα 07:15 & Aίγιο 08:00 και αναχώρηση για τα Καλά...

Copyright © 2022 | Mattheos Tours.