• Σύνδεση

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ 3-ήμερη

ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ - ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΥΛΩΝΑΣ - ΜΠΕΡΑΤ Ι- ΤΕΠΕΛΕΝΙ

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

  Πρόγραμμα Εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Γραφείο μας στο Αίγιο ώρα 06:00 & στο Γραφείο μας στην Πάτρα ώρα 06:45 και αναχώρηση για Ρίο, Αντίρριο, Αμφιλοχία, (στάση), Άκτιο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, άφιξη, διέλευση στα σύνορα Μαυροματίου και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Αλβανία. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, άφιξη στους Αγίους Σαράντα, γεύμα. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ογχησμό, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Στην συνεχεία επίσκεψη στην αρχαία πόλη Βουθρωτό του 6ου π.χ. αιώνα, προστατευμένη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο από το 3º π.χ. με βασιλική βυζαντινής εποχής του VI αιώνα, αγορά, γυμνάσιο, κ.α. Επιστροφή στους Αγίους Σαράντα, ελεύθερος χρόνος στον παραλιακό πεζόδρομο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο με ζωντανή μουσική και διασκέδαση προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Αργυρόκαστρο, όπου θα ξεναγηθούμε στην πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Γνωρίζουμε από ψηλά την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου του Αργυρόκαστρου με πληθυσμό 30.000 κατοίκων περίπου. Το ιστορικό κέντρο της αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Στη συνέχεια μέσω της κοιλάδας του Αώου ποταμού συνεχίζουμε προς Φίερι και Λούσνιε για να καταλήξουμε στην πόλη με τα χίλια παράθυρα το Μπεράτι, μνημείο και αυτή της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ξενάγηση στο κάστρο, την ακρόπολη και το βυζαντινό μουσείο με τις αγιογραφίες του Ονούφριου και την παλιά πόλη με τις ορθόδοξες εκκλησίες και τα πανέμορφα σοκάκια της. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στον Αυλώνα, το δεύτερο λιμάνι της χώρας όμορφη παραθαλάσσια πόλη με μεγάλη ανοικοδόμηση πρόσφατα, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Τεπελένι όπου βρίσκεται το κάστρο και το άγαλμα του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Συνεχίζουμε για τα ελληνόφωνα χώρια της Δερόπολης με επίσκεψη στο κεφαλοχώρι της την Δερβιτσάνη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου, ελεύθερος χρόνος. Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στο ελληνόφωνο χωριό της Δερόπολης. Επίσκεψη κατόπιν στους Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940. Συνεχίζουμε για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, άφιξη (συνοριακές διατυπώσεις κλπ). Στη συνέχεια αναχωρούμε για Καλπάκι, επίσκεψη Πολεμικού Μουσείου, Γιάννινα, Άρτα, Αμφιλοχία, Αντίρριο, Ρίο, Πάτρα και Αίγιο με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ, τέλος εκδρομής.

  Κόστος: 120€

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Τοπικός ξεναγός.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 5* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία.

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 3-ήμερη
 • Κόστος: 120€
 • Ημερομηνία Αναχώρησης: 11-06-2022
 • Ώρα Αναχώρησης: 06:00
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: ΑΙΓΙΟ & ΠΑΤΡΑ
 • Διαδρομή: ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ - ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΥΛΩΝΑΣ - ΜΠΕΡΑΤ Ι- ΤΕΠΕΛΕΝΙ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Αίγιο 06:30 και στην Πάτρα 07:00 και ανα...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΗΜΕΡΑ 1Η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας ώρα 06:30 στο Αίγιο και 07:1...

ΚΕΡΚΥΡΑ

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση ώρα 06.30 από Αίγιο και 07:00...

Copyright © 2022 | Mattheos Tours.