• Σύνδεση

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΜΠΕΡΑΤΙ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ 3-ήμερη

ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ - ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΜΠΕΡΑΤΙ

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΜΠΕΡΑΤΙ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΜΠΕΡΑΤΙ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

  Πρόγραμμα Εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Αίγιο ώρα 06:00 και Πάτρα ώρα 06:45 για Ρίο, Αντίρριο, Αμφιλοχία, Μπιζάνι, (στάση).  Συνεχίζουμε για το Καλπάκι όπου θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο της εποποιίας του ¨40. Συνεχίζουμε για τον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς, άφιξη (συνοριακές διατυπώσεις κλπ). Ακολούθως προορισμός μας οι Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41, επίσκεψη. Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στο ελληνόφωνο κεφαλοχώρι της Δερόπολης τη Δερβιτσάνη, σχετική παραμονή. Κατόπιν θα επισκεφθούμε  το Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Γνωρίζουμε από ψηλά την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου του Αργυρόκαστρου με πληθυσμό 30.000 κατοίκων περίπου. Το ιστορικό κέντρο της αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Ελεύθερος χρόνος. Ακολούθως μέσω της κοιλάδας του Αώου ποταμού συνεχίζουμε προς Φίερι και Λούσνιε για να καταλήξουμε στην πόλη με τα χίλια παράθυρα το Μπεράτι, μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, στο κέντρο, δείπνο, διανυκτέρευση. 

2Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας ξενάγηση στην γραφική πόλη επίσκεψη προαιρετικά στην Ορθόδοξη Επισκοπή Μπερατίου. Ξενάγηση στο κάστρο, την ακρόπολη και το βυζαντινό μουσείο με τις αγιογραφίες του Ονούφριου και την παλιά πόλη με τις ορθόδοξες εκκλησίες και τα πανέμορφα σοκάκια της. Αναχωρούμε για Αυλώνα, άφιξη, σχετική παραμονή, γεύμα. Ακολούθως προορισμός μας το Τεπελένι όπου βρίσκεται το κάστρο και το άγαλμα του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για τους Αγίους Σαράντα,  άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος στον παραλιακό πεζόδρομο. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ογχησμός, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Δείπνο με ζωντανή μουσική και διασκέδαση προαιρετικά, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα για  Εξαμίλι, Αρχαίο  Βουθρωτό, επίσκεψη, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του 6ου π.χ. αιώνα, που προστατεύεται από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο από το 3º π.χ. με βασιλική βυζαντινής εποχής του VI αιώνα, αγορά, γυμνάσιο. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά Τσούκα, Λειβαδιά κλπ. Άφιξη στο Μεθοριακό Σταθμό Μαυρομματίου , συνοριακές διατυπώσεις και συνεχίζουμε για Σαγιάδα, Ηγουμενίτσα, (γεύμα)  Πρέβεζα,  Άκτιο, Αντίρριο, Ρίο, Αίγιο με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ στην Πάτρα και το Αίγιο, τέλος εκδρομής.

  Κόστος: 160€

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Τοπικός ξεναγός.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία.

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

  Gallery Εκδρομής

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 3-ήμερη
 • Κόστος: 160€
 • Ημερομηνία Αναχώρησης: 27-07-2024
 • Ώρα Αναχώρησης: 06:00
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: ΑΙΓΙΟ & ΠΑΤΡΑ
 • Διαδρομή: ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ - ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΜΠΕΡΑΤΙ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Πάτρα ώρα 12:15 και στο Αίγιο ώρα 13:00...

ΠΑΡΓΑ - ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας στο Αίγιο ώρα 06:45 & στην Πάτρα ώρα 07:30 & αν...

ΛΕΥΚΑΔΑ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση ώρα  06.30 από Αίγιο και 07:15 από Πάτρα για το όμορ...

Copyright © 2024 | Mattheos Tours.