• Σύνδεση

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 5-ήμερη

ΤΙΡΑΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΜΠΟΥΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

  Πρόγραμμα Εκδρομής

 

ΗΜΕΡΑ 1Η: συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας στο Αίγιο ώρα 05:30 και από Πάτρα ώρα 06:15 και αναχώρηση για Ρίο, Αντίρριο και μέσω Ιονίας Οδού για Μπιζάνι,(στάση), και φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Μετά τον αστυνομικό και τελωνειακό έλεγχο, φθάνουμε στην Αλβανία. Το απόγευμα περιήγηση της πρωτεύουσας της Αλβανίας Τίρανα, στις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο, την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία και η πλατεία της Μητέρας Τερέζας. Επίσκεψη στον νέο ορθόδοξο ναό της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, του επιβλητικού Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αναστάσεως. 

ΗΜΕΡΑ 2Η: Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στα σύνορα (Σκόδρα), και η πρώτη πόλη του Μαυροβούνιου που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Συνεχίζουμε για Μπούτβα, και μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στη Μπούτβα απολαμβάνουμε την  περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Στην παλιά πόλη της Μπούντβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα. Άφιξη στο γραφικό Τρέμπινιε δείπνο στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση. 

ΗΜΕΡΑ 3Η: Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, προστατευόμενη από την UNESCO το Ντουμπρόβνικ. Στην πόλη με την ονομασία ‘Ραγκούσα’ θα δούμε τα ανάκτορα, του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, στον καθεδρικό ναό και στην εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγίου Βλασίου, το Φραγκισκανό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος, όπου θα δούμε επίσης την κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ.  Η Παλιά Πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο  και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο Λοκρυομ και τελεφερίκ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4Η: Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί και πρώτος σταθμός ή παλαιότερη πόλη του Μαυροβουνίου, η ρωμαϊκή "Κάτταρον" και η σημερινή σλάβικη Κότορ, κτισμένη στους πρόποδες του από­κρημνου ορεινού όγκου Λόβτσεν (1.479 μ.) στο νότιο άκρο του ομώνυμου όρμου στις ακτές της Αδριατικής. Ο περιώνυμος θαλάσσιος κόλπος είναι ελικοειδής και μοιάζει με φιόρδ συνθέτοντας ένα θαυμάσιο φυσικό λιμάνι, αποτελούμενο από 4 όρμους, πού συνδέονται με στενούς πορθμούς. Θα επισκεφθούμε την παλαιά πόλη η οποία προστατεύεται από τον παγκόσμιο οργανισμό της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1979, oπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε  πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τρύφωνος και οι Ναοί του Αγ. Νικολάου, του Ταξιάρχη Μιχαήλ και του Αγ. Λουκά. Αγέρωχο και επιβλητικό στέκει το Φρούριο του Αγίου Ιωάννου, πού αν θέλεις να το κατακτήσεις πρέπει ν΄ ανέβεις με υπομονή τα 1200 σκαλοπάτια του. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε την διαδρομή με το λεωφορείο μας από τον κόλπο του Κοτορ (Boka Kotorska) το οποίο αναφέρεται συμβολικά και έως το νοτιότερο Φιόρδ της Ευρώπης.  Στην συνεχεία διέλευση  συνόρων  Μαυροβούνιου Αλβανίας και φτάνουμε στην Κρούγια, παλιά πρωτεύουσα της Αλβανίας επί Τουρκοκρατίας, σημερινό τουριστικό θέρετρο. Η ιστορία της συνδέεται στενά με τον Εθνικό Ήρωα Γεώργιο Σκερντέμπεη που για 25 χρόνια προστάτεψε την ελευθερία και τον Χριστιανισμό της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι το οποίο περνάει μέσα από το μεσαιωνικό παζάρι , μας οδηγεί προς το κάστρο , σύμβολο της πόλης καθώς και στο ιστορικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα της Αλβανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση..

ΗΜΕΡΑ 5Η: Μετά το πρωινό στον δρόμο της επιστροφής, περνάμε από Δυρράχιο, Καβάγια, Λούσνια, Τεπελένι Αργυρόκαστρο, Δερβιτσάνη, γεύμα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο των πεσόντων του ’40, σχετική παραμονή. Κατευθυνόμαστε  στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς,  και με ενδιάμεση στάση στο Μπιζάνι φτάνουμε στην Πάτρα και το Αίγιο το βράδυ, τέλος εκδρομής.

 

  Κόστος: 295€

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Τοπικός ξεναγός.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

 • Ημιδιατροφή

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 5-ήμερη
 • Κόστος: 295€
 • Ημερομηνία Αναχώρησης: 25-05-2022
 • Ώρα Αναχώρησης: 06:00
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: ΑΙΓΙΟ - ΠΑΤΡΑ
 • Διαδρομή: ΤΙΡΑΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΜΠΟΥΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Αίγιο 06:30 και στην Πάτρα 07:00 και ανα...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΗΜΕΡΑ 1Η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας ώρα 06:30 στο Αίγιο και 07:1...

ΚΕΡΚΥΡΑ

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση ώρα 06.30 από Αίγιο και 07:00...

Copyright © 2022 | Mattheos Tours.