• Σύνδεση

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ - ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ 8-ήμερη

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ - ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ

  Πρόγραμμα Εκδρομής

1 η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών για τις  τυπικές διαδικασίες. Πτήση για Τελ Αβιβ μεσω Αθηνών. Αφιξη στις στο αεροδρόμιο Ben Gurion.Μετά τις διατυπωσεις επιβίβαση στο λεωφορείο που θα προσκυνήσουμε στην Λυδδα τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίσουμε για την Βηθλεέμ Αφιξη στο ξενοδοχειο.Τακτοποιηση στα δωμάτια . Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ :ΒΗΘΛΕΕΜ-ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Προγευμα πολύ πρωί και , επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά Θα κάνουμε μια διαδρομή μέσα από την  έρημο του.  Στάση για γεύμα στην πανοραμική θέα της κοιλάδας του Arava. Θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες πανοραμικά της Νεκράς Θάλασσας και στην συνέχεια θα φτάσουμε στο νοτιότερο θέρετρο του Ισραήλ ΕΙΛΑΤ. Μετά από 20 χιλιόμετρα, φτάνουμε στα σύνορα Ισραήλ- Αιγύπτου όπου μετά τις συνοριακές διατυπώσεις  αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Σινά δια μέσου του βραχώδους από γρανίτη Νότιου Σινά. Άφιξη στην Μονή. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.( όσοι από τους προσκυνητές επιθυμούν ανάβαση στην Αγία κορυφή θα έχουμε συνοδό ντόπιο βεδουίνο ο οποίος θα συνοδεύσει τους προσκυνητές με ασφάλεια.

3Η ΗΜΕΡΑ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΗΘΛΕΕΜ
Νωρίς το πρωί εκκλησιασμός. Μετά τον εκκλησιασμό θα ακολουθήσει προσκύνημα των Αγίων Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης όπου θα μας δοθεί το δαχτυλίδι της Αγίας και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση της Αγίας Βάτου , στο ψηφιδωτό του 6 ου αιώνα ( Ιουστινιανός στο Μουσείο με τα μοναδικά εκθέματα , κηρόχυτες εικόνες, εκκλησιαστικά αντικείμενα) και στην συνέχεια στο πηγάδι του Ιοθώρ ( πεθερού του Μωυσή )και  το κοιμητήριο της Μονής. Μετά το πέρας της ξενάγησης  θα πάρουμε το πρόγευμα και θα αγοράσουμε αναμνηστικά από το μικρό κατάστημα της Μονής. Επιβίβαση στο λεωφορείο γύρω στις 11 π.μ. για την Ιερουσαλήμ – Βηθλεέμ όπου θα φτάσουμε αργά το βράδυ .Δείπνο.
Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ ΒΗΘΛΕΕΜ- ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Πρωινό και Αρχίζουμε την γνωριμία μας με την Άγια πόλη και τα Πανάγια Προσκυνήματα: διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου- Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης). Ακολουθεί το , Πραιτώριο τη η, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι  στον Κύριο μας. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Μετά θα προσκυνήσουμε στο Μετόχι της Γεσθημανής. Ξενάγηση στο Ναό της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθαίας, Αγία Αυλή).Θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Γεθσημανη στον Τάφο της Παναγίας στον κήπο της προδοσιας.
Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο.
Διανυκτέρευση

5η ΜΕΡΑ ΒΗΘΛΕΕΜ –ΘΑΒΩΡ-ΝΑΖΑΡΕΤ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή   περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού).Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φτάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή .(Προαιρετικό  γεύμα με ψάρι σε εστιατόριο) Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα  κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε  την τους Μακαρισμούς’  και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην  έρημο  και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες.( θα πραγματοποιήσουμε προαιρετική  κρουαζιέρα στην λίμνη της Τιβεριάδας) Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο  ‘Ορος στην Ιεριχώ. Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο.

6η ΗΜΕΡΑ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΙΕΡΙΧΏ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ-ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΜΟΝΗ  ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Σαραντάριο  Όρος  καθαγιάστηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος δέχτηκε τον πειρασμό και τον κατανίκησε με το Λόγο του Θεού, τη νηστεία και την προσευχή. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο Χοζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. (Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο
Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας . Συνεχίζουμε  για επίσκεψή στη Μονή  του Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αγίου  Γερασίμου του Ιορδανίτη . Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό, στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα. Συνεχίζουμε για  την Μικρή Γαλιλαία ή  Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίας εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση και ακολούθως το Βράχο και την Μονή  Αναλήψεως του Κυρίου. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.  Δείπνο.
Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ : ΒΗΘΛΕΕΜ- – ΧΩΡΙΟ ΠΟΙΜΕΝΩΝ – ΑΒΒΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ-ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωινό και Στη συνέχεια    θα πάμε  στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της. Αγίας Ελένης (325 μΧ.). Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση.Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου,  όπου θα επισκεφθούμε τον Τάφο του καθώς επίσης και την Ιερά Μονή Αγ. Μάρθας & Μαρίας.Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ :ΒΗΘΛΕΕΜ -ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση για να προσκυνήσουμε στον πανάγιο Τάφο λίγος χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λωτ  φύτεψε  το δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Επίσκεψη στην  Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος και ο τάφος του βασιλιά Δαυίδ. Στις 16:00 το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα (22:20 ΆΦΙΞΗ ΑΘΗΝΑ).

  Κόστος: 1,095€

  Περιλαμβάνεται

  • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

  • Τοπικός ξεναγός.

  • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

  • Ξενάγηση σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  Δεν περιλαμβάνεται

  • Ποτά στα γεύματα.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  • Διάρκεια εκδρομής: 8-ήμερη
  • Κόστος: 1,095€
  • Ώρα Αναχώρησης: 15:00
  • Τοποθεσία Αναχώρησης: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΜΑΛΤΑ - ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

1η  ημέρα: Αθήνα – Μάλτα – Ξενάγηση Βαλέτας – 5D Experience

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΟ

Αναχώρηση από το Αίγιο 07:15 & από Πάτρα 08:00 και προορισμός μας ο Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας...

ΝΑΥΠΛΙΟ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας, Πάτρα ώρα 08:00 και Αίγιο ώρα 08:45 και αναχώρηση για...

Copyright © 2024 | Mattheos Tours.