• Σύνδεση

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 4-ήμερη

ΤΗΝΟΣ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

  Πρόγραμμα Εκδρομής

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Συγκέντρωση των εκδρομέων ώρα 03:15 στην Πάτρα και 04:00 στο Αίγιο και αναχώρηση για Ραφήνα. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Τήνο στις 07:30. Άφιξη στο όμορφο νησί και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για γεύμα στο κέντρο της Χώρας και βόλτα. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Έπειτα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου.  Από τους πιο εντυπωσιακούς Επιτάφιους στην Ελλάδα θεωρείται αυτός της ενορίας του Αγίου Νικολάου – Αγίου Ελευθερίου στην Τήνο, αφού μετά την περιφορά του μεταφέρεται μέσα στη θάλασσα, όπου γίνεται μνημόσυνο υπέρ των νέων ανθρώπων που χάθηκαν άδικα στην «υγρή αγκαλιά» της. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: Πλούσιο μπουφέ πρωινό. Ξεκινάμε μια διαδρομή όπου θα θαυμάσουμε παραδοσιακά χωριά, υπέροχης αρχιτεκτονικής, περιστερώνες, την ενδοχώρα του νησιού για να φτάσουμε στο χωριό του Πύργου. Είναι το μεγαλύτερο χωριό στην Τήνο, μετά την Χώρα. Δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά είναι ένα υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης, το οποίο διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Είναι πλημμυρισμένο από υπέροχες δημιουργίες βασισμένες στο μάρμαρο και δίνει την αίσθηση της αρχοντιάς, της καλλιτεχνίας και του άσβεστου πυρετού της έμπνευσης του ανθρώπου. Στον Πύργο επίσης λειτουργεί η Σχολή Καλών Τεχνών στην οποία διακρίνονται οι Έλληνες μαρμαρογλύπτες. Θεωρείται ένα από τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων. Θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά και το νεκροταφείο με τα μαρμάρινα αριστουργήματα. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Ακολούθως επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και προαιρετική βόλτα στο κέντρο του νησιού. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε μαζί την Ανάσταση του Κυρίου στο νησί της Παναγίας. Πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο με πολλές πασχαλινές λιχουδιές θα μας περιμένουν να γευτούμε σε επιλεγμένο εστιατόριο του νησιού. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Χριστός Ανέστη! Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το όρος Κεχροβούνι όπου και θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ή το Μοναστήρι της Κυρίας των Αγγέλων) ιδρύθηκε τον 10ο ή 11ο αι. και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του ελλαδικού χώρου. Εκεί ασκήτευε η Αγία Πελαγία, το όραμα της οποίας οδήγησε στην εύρεση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας στις 30 Ιανουαρίου 1823. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε στο χωριό του Φαλατάδου. Το χωριό με την μεγάλη, γι’ αυτόν τον τόπο, ιστορία, με τη μεγαλύτερη εκκλησία στο νησί της Τήνου, με τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, τις παραδοσιακές καμάρες, τα ανακαινισμένα μνημεία, τα ήθη και έθιμα που κρατάνε μέχρι και σήμερα. Επίσκεψη στο χώρο όπου βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού. Άφιξη σε επιλεγμένο εστιατόριο για να γευτούμε τα πατροπαράδοτα εδέσματα της Λαμπρής. Το απόγευμα αν το επιθυμείτε, θα πάμε μια βόλτα στο χωριό Βώλακας όπου βρίσκεται μέσα σε  γρανιτένιο τοπίο. Επιστροφή, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Πρωινό μπουφέ. Ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετίσουμε το όμορφο νησί της Τήνου. Τελευταία βόλτα για αναμνηστικές φωτογραφίες και αγορές. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής για Ραφήνα στις 12:45. Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας και επιστροφή σε Αίγιο και Πάτρα νωρίς το βράδυ, τέλος εκδρομής.

  Κόστος:

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση.

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Ο φόρος διαμονής ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου που καταβαλλεται από τον πελάτη απ' ευθείας στο ξενοδοχείο.

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία.

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

  Gallery Εκδρομής

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 4-ήμερη
 • Ημερομηνία Αναχώρησης: 22-04-2022
 • Ώρα Αναχώρησης: 03:15
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ
 • Διαδρομή: ΤΗΝΟΣ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΗΜΕΡΑ 1η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Γραφείο μας στο Αίγιο ώρα 06:30 και στην...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Aίγιο 06:30 και από Πάτρα 07:00 και αναχώρηση για το Ρίο και μ...

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Χ/Κ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας Πάτρα 07:15 & Aίγιο 08:00 και αναχώρηση για τα Καλά...

Copyright © 2022 | Mattheos Tours.