• Σύνδεση

ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ 5-ήμερη

ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ

ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ

ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ

  Περιγραφή

Ανεπιτήδευτη ομορφιά, αυθεντική νησιώτικη παράδοση και ευλογημένα τοπία συνθέτουν την εικόνα της "Ιερουσαλήμ" του Αιγαίου. Το απόγειο της θρησκευτικής ιστορίας στο ιερό νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο. Γοητεύει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά ενώ μεταφέρει μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας. Ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές, μοναδικές παραλίες και φιλόξενοι κάτοικοι θα σας εντυπωσιάσουν ενώ σίγουρα θα ανακαλύψετε μύθους και θρύλους που φτάνουν στα βάθη των αιώνων και μαρτυρούν την πλούσια ιστορία του τόπου. 

  Πρόγραμμα Εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Πάτρα ώρα 12:15 και στο Αίγιο ώρα 13:00 και αναχώρηση για τον Πειραιά με μικρή ενδιάμεση στάση για καφέ (30΄  λεπτά). Άφιξη στον Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για το νησί της Πάτμου, νησί παγκοσμίως γνωστό για τη σημαντική θρησκευτική κληρονομιά του, αλλά και για τις εκπληκτικές παραλίες, τα γραφικά χωριά, τα υπέροχα τοπία. Αναχώρηση του πλοίου στις 18:00 και άφιξη στο λιμάνι της Σκάλας στις 02:10 τα ξημερώματα. Άμεση αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας HELLINIS HOTEL, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι και δίπλα στα καταστήματα εστίασης. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και συνάντηση στις 09:00, αναχώρηση για το προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, η οποία οικοδομήθηκε το 1088 μ.Χ. από τον Όσιο Χριστόδουλο στα ερείπια του αρχαίου Ναού της Αρτέμιδος. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφτείτε και το μουσείο της μονής με σπάνιες εικόνες και χρυσόβουλα που μαρτυρούν την ιστορία του νησιού, ένας πραγματικός θησαυρός της χριστιανοσύνης. Έπειτα, μέσα από ένα γραφικό μονοπάτι της Χώρας του νησιού θα οδηγηθούμε στην Παναγία τη Διασώζουσα και τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, όπου εκεί βρίσκεται η σπάνια εικόνα της Παναγίας με το τρίτο μάτι. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στη Χώρα για να απολαύσουμε τον καφέ μας έχοντας σε πανοραμική θέα όλο το νησί. Το μεσημέρι μετάβαση στην παραλία του Κάμπου, μία από τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες του νησιού όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και μεσημεριανό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα μετάβαση στη Χώρα του νησιού για καφέ και προαιρετική διασκέδαση το βράδυ σε εστιατόριο κοντά στη Χώρα με παραδοσιακή ζωντανή νησιώτικη μουσική που συνοδεύεται από χορευτικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση. 

3Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό ξεκινάει η εκδρομή μας με πλοιάριο στο νησί των Λειψών με τις μαγικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά να ελκύουν πλήθος επισκεπτών κάθε καλοκαίρι. Στο νησί υπάρχει ένα γραφικό εξωμονάστηρο, αυτό της Παναγίας του Χάρου, όπου μπορούμε να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της οποίας η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι η Παναγία κρατάει το Χριστό όχι ως βρέφος αλλά κρεμασμένο στο σταυρό του μαρτυρίου. Ελεύθερος χρόνος στο νησί για μπάνιο και γεύμα (σας προτείνουμε τη διάσημη παραλία του νησιού, Πλατύς Γιαλός). Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα και επιστροφή στην Πάτμο απολαμβάνοντας εν πλω τα χρώματα της δύσης του ηλίου με φόντο την καστροπολιτεία της Χώρας. Ελεύθερο πρόγραμμα το βράδυ. Διανυκτέρευση. 

4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, τον τόπο όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος συνέγραψε -με θεϊκή υπόδειξη- το κείμενο της Αποκάλυψης, σχετική παραμονή για προσκύνημα.  Επόμενος σταθμός το Κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας, όπου "κάθισμα" για το νησί της Πάτμου είναι τα παλιά ασκηταριά. Συνεχίζουμε με άφιξη στην πανέμορφη παραλία του Γροίκου, όπου χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η θέα προς την «πέτρα της Καλικατσούς» ένα από τα πιο γνωστά σημεία του νησιού και των τοπικών θρύλων. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και μπάνιο. Επιστροφή στην Σκάλα για τα τελευταία ψώνια και βόλτα στην περιοχή που και βρίσκεται το λιμάνι . Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση ώρα 00:15. Διανυκτέρευση εν πλω.

5Η ΗΜΕΡΑ: Άφιξη περίπου στις 08:30 στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Αίγιο και την Πάτρα με μικρή ενδιάμεση στάση για πρωινό καφέ και ξεκούραση. Άφιξη περίπου 12:00 το μεσημέρι στο Αίγιο και 13:15 στην Πάτρα. Τέλος εκδρομής.

 

** Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τη σειρά των επισκέψεων για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

  Κόστος: 275€

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση.

 • Διανυκτερεύσεις σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό

 • Η 1ήμερη εκδρομή στους Λειψούς.

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Ο φόρος διαμονής ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου που καταβαλλεται από τον πελάτη απ' ευθείας στο ξενοδοχείο.

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία.

 • Η επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου.

  Gallery Εκδρομής

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 5-ήμερη
 • Κόστος: 275€
 • Ημερομηνία Αναχώρησης: 22-07-2024
 • Ώρα Αναχώρησης: 12:00
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ
 • Διαδρομή: ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΜΑΛΤΑ - ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

1η  ημέρα: Αθήνα – Μάλτα – Ξενάγηση Βαλέτας – 5D Experience

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΟ

Αναχώρηση από το Αίγιο 07:15 & από Πάτρα 08:00 και προορισμός μας ο Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας...

ΝΑΥΠΛΙΟ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας, Πάτρα ώρα 08:00 και Αίγιο ώρα 08:45 και αναχώρηση για...

Copyright © 2024 | Mattheos Tours.