• Σύνδεση

Visit Achaia

Δείτε διαθέσιμους προορισμούς εσωτερικά του νομού Αχαΐας μέσα από τον μίνι τουριστικό μας οδηγό!

Αίγιο

Το Αίγιο (αρχαία: Αἴγιον, λατινικά: Aegium, στο Mεσαίωνα: Βοστίτσα, Vostizza) είναι παράκτια πόλη της βόρειας Πελοποννήσου και αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας. Είναι η έδρα του Δήμου Αιγιαλείας ενώ παλαιότερα ήταν έδρα του πρώην Δήμου Αιγίου. Σύμφωνα με την Απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 20.422 κατοίκους. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης είναι γνωστό ως το μπαλκόνι του Κορινθιακού.

Νομός Αχαΐας


ΠΡΟΒΟΛΗ

Μίνι τουριστικός οδηγός για την τοποθεσία Αίγιο

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι μικρή ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας. Είναι χτισμένα στα Αροάνια Όρη (Χελμό) σε υψόμετρο 735 μέτρων. Αποτελούν έδρα του ομώνυμου Δήμου, καθώς και της άλλοτε ομώνυμης Επαρχίας. Ο πληθυσμός τους σύμφωνα με την εθνική απογραφή του 2011 ανέρχεται σε 1.674 μόνιμους κατοίκους, ενώ τα καθιστά ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του νομού και το σημαντικότερο της ενδοχώρας του ανατολικού τμήματός του. Το 2001 είχαν 1.679 μόνιμους κάτοικους.

Νομός Αχαΐας


ΠΡΟΒΟΛΗ

Μίνι τουριστικός οδηγός για την τοποθεσία Καλάβρυτα

Πάτρα

Η Πάτρα (αρχαία ελληνικά: Πάτραι) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και η τρίτη μεγαλύτερη της Ελλάδας με πληθυσμό που ανέρχεται στους 167.446 κατοίκους, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011. Η Πάτρα είναι πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και έδρα του ομώνυμου δήμου, ενώ έχει οριστεί επίσης έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Νομός Αχαΐας


ΠΡΟΒΟΛΗ

Μίνι τουριστικός οδηγός για την τοποθεσία Πάτρα

Copyright © 2023 | Mattheos Tours.