• Σύνδεση

ΜΠΑΝΣΚΟ - ΣΟΦΙΑ 4-ήμερη

ΜΠΑΝΣΚΟ - ΣΟΦΙΑ

ΜΠΑΝΣΚΟ - ΣΟΦΙΑ

  Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα Αίγιο - Bansko (700 χλμ): Αναχώρηση από το Γραφείο μας στο Αίγιο στις 00:15 και από Πάτρα 00:45 το βράδυ με τις ανάλογες καθοδόν στάσεις για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο συνεχίζουμε για το Bansko. Το Bansko θεωρείται ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων και ένας από τους καλύτερους φυσιολατρικούς προορισμούς. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πιρίν, πλούσιο σε λίμνες, καταρράκτες, σπήλαια και αιωνόβια δέντρα το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη, γνωριμία με την πόλη και γεύμα. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, δείπνο. Προαιρετική βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Bansko - Ρίλα - Σόφια: Μετά το πρωινό μας ημερήσια εκδρομή για το Μοναστήρι Ρίλα και την Σόφια. Αναχωρούμε για το όρος Ρίλα όπου θα επισκεφτούμε το ιστορικό, ομώνυμο μοναστήρι και το μουσείο του και τα ανεκτίμητα ιστορικά και θρησκευτικά κειμήλια. Σύμφωνα με την παράδοση ο ερημίτης Άγιος Ιωάννης ο Ρίλας ζούσε σε μία σπηλιά κοντά στο μοναστήρι, το οποίο χτίστηκε από τους μαθητές του. Τα λείψανα του φυλάσσονται στην Μονή. Το 1976 ανακηρύχτηκε εθνικό ιστορικό μουσείο της χώρας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για την Βουλγαρική πρωτεύουσα. Θα ξεκινήσουμε με την ξενάγησή μας με επίσημο ξεναγό στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, την Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Σοφίας που είναι η πιο παλιά και έδωσε το όνομά της στην πόλη, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη, το Εθνικό Θέατρο, το ναό του Αγίου Νικολάου, το κοινοβούλιο, την Όπερα, την γέφυρα των αετών κ.α. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και βόλτα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, προαιρετική βραδινή έξοδος, διανυκτέρευση. 

3η μέρα Relax Bansko: Πρωινό και ελεύθερη ημέρα στην διάθεση σας να απολαύσετε το Αλπικό τοπίο και να την αξιοποιήστε όπως εσείς θέλετε. Σας προτείνουμε να χαλαρώσετε στις εγκαταστάσεις του spa του ξενοδοχείου, την θερμαινόμενη πισίνα, τη σάουνα, το χαμάμ και το γυμναστήριο. Απολαύστε το αλπικό τοπίο πίνοντας ένα καφέ στο σαλέ δίπλα από το τζάκι ή χρησιμοποιώντας τους αναβατήρες του χιονοδρομικού κέντρου να απολαύσετε τις πλαγιές του Πιρίν ή επίσκεψη στην πόλη του Bansko με την πρωτότυπη αρχιτεκτονική της βουλγαρικής εθνικής αναγέννησης όπου θα δοκιμάσετε τις ντόπιες μαγειρικές σπεσιαλιτέ αγοράζοντας τοπικά προϊόντα. Τέλος, μπορείτε να περπατήσετε στα σοκάκια της παλιάς πόλης και να θαυμάσετε τα παραδοσιακά κτίρια, την εκκλησία της Αγίας Τριάδας και την κεντρική πλατεία. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η μέρα Bansko – Σαντάνσκι – Αίγιο (700 χλμ): Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Σαντάνσκι, γνωστό για το θαυμάσιο κλίμα του και προ παντός για τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές του, μία πόλη με ιστορία χιλίων ετών. Οι πρώτες μαρτυρίες για ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή της σημερινής πόλης ανάγονται ήδη στην Εποχή του Χαλκού. Στην αρχαιότητα η περιοχή κατοικείται από την θρακική φυλή των Μαέδων, από την οποία κατάγεται και ο Σπάρτακος, ο θρυλικός αρχηγός της εξέγερσης των δούλων της Ρώμης. Μέχρι σήμερα από την ιστορία της πόλης διασώθηκαν πολυάριθμες μαρτυρίες. Αξιοσημείωτο το καλά διασωθέν αρχαιολογικό μουσείο με πολύ πλούσια συλλογή που παρακολουθεί το παρελθόν του Σαντάνσκι, καθώς και ακόμη ένα άλλο αξιοθέατο που αναμφίβολα θα μας εντυπωσιάσει. Πρόκειται για τον γιγαντιαίο πλάτανο ηλικίας 550 ετών περίπου που υψώνεται πάνω από παλιά μαρμάρινη βρύση. Τα νερά είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλούτη της πόλης. Παραμονή για περίπου μιάμιση ώρα, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και ψώνια. Συνεχίζουμε με στάση στο συνοριακό σταθμό και διέλευση συνόρων. Από την γνωστή πλέον διαδρομή της Εγνατίας Οδού παρακάμπτοντας την Θεσσαλονίκη φθάνουμε στην περιοχή του Πλατάνου για γρήγορο γεύμα, ενώ στην περιοχή του Μπιζανίου θα γίνει η τελευταία μας στάση για καφέ, πριν την άφιξη μας στην Πάτρα και το Αίγιο. 

  Κόστος: 120€

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

 • Τοπικός ξεναγός.

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία.

  Gallery Εκδρομής

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 4-ήμερη
 • Κόστος: 120€
 • Ημερομηνία Αναχώρησης: 02-12-2021
 • Ώρα Αναχώρησης: 00:15
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: ΑΙΓΙΟ & ΠΑΤΡΑ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΗΜΕΡΑ 1Η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Αίγιο 07:00 και Πάτρα ώρα 07:45 αναχώρησ...

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΗΜΕΡΑ 1Η: Συγκέντρωση των εκδρομέων ώρα 06:15 στο Γραφείο μας στο Αίγιο & ώρ...

ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ - ΦΕΝΕΟΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Πάτρα στις 07:00 και στο Αίγιο στις 07:45 και αναχώρηση για Δ...

Copyright © 2021 | Mattheos Tours.