• Σύνδεση

ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ 6-ήμερη

ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ

ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ

  Πρόγραμμα Εκδρομής

ΗΜΕΡΑ 1Η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Γραφείο μας στο Αίγιο ώρα 06:00 και από Πάτρα ώρα 06:45 και αναχώρηση για Ρίο – Αντίρριο, Μπιζάνι (στάση για καφέ), Γρεβενά, ΣΕΑ Πλατάνου (στάση για γεύμα), Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Σιδηρόκαστρο, Προμαχώνας. Άφιξη στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Διέλευση συνόρων, και μέσω Μπλαγκόεβγραντ, Ντούπνιτσα, άφιξη στη Σόφια, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 2Η: Πρωινό και στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Θα δούμε μεταξύ άλλων τη μεγαλόπρεπη εκκλησία του Αλεξάντερ Νέφσκι, το προεδρικό Μέγαρο με το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τα κτίρια που στεγάζουν την Όπερα και το Θέατρο κλπ. Ελεύθερος χρόνος στον γνωστό πεζόδρομο με τα καταστήματα για φαγητό, βόλτα, αγορά αναμνηστικών (η περιοχή φημίζεται για τα καλλυντικά με πρώτη ύλη το ροδέλαιο που παράγεται στους ροδώνες της χώρας). Έπειτα, αναχωρούμε για το Βουκουρέστι. Ύστερα από μια όμορφη διαδρομή θα φτάσουμε στο Ρούσε όπου βρίσκονται τα φυσικά σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας, δηλαδή ο πανέμορφος Δούναβης. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις φτάνουμε μετά από μία περίπου ώρα στην πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 3Η: Μετά το πρωινό ξεκινάει η ξενάγηση της πόλης, το Βουκουρέστι ή αλλιώς το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα γνωρίσουμε το Πατριαρχείο ενώ θα επισκεφτούμε το εθνικό μουσειακό συγκρότημα Astra με μία καταπληκτική βόλτα κατά μήκος της λίμνης όπου θα γνωρίσουμε σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας. Θα δούμε  το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα κτίρια με πλούσια ιστορία και μοναδική αρχιτεκτονική φινέτσα. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Xρόνος για ελεύθερο γεύμα στα πολλά εστιατόρια που διαθέτουν φαγητά πολύ κοντά στις ελληνικές γεύσεις, πίτσες αλλά και πολλά με ρουμάνικη κουζίνα. Αφού κάνουμε μία στάση στα πανέμορφα καφέ της παλιάς πόλης επιστροφή στο ξενοδοχείο να ξεκουραστούμε και το βραδάκι θα επιστρέψουμε στην παλιά πόλη να γνωρίσουμε για λίγο την νυχτερινή ζωή της.  Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4Η: Πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα με την μοναδική εκδρομική εμπειρία στα Καρπάθια. Επίσκεψη στο κάστρο Μπραν (Πύργος του Κόμη Δράκουλα). Συνεχίζουμε για το πανέμορφο ορεινό θέρετρο, τη Σινάια, εξωτερική επίσκεψη στο παλάτι Πέλες (προαιρετική είσοδος), θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, άφιξη, σχετική παραμονή. Κατόπιν εκδρομή στη μεσαιωνική πόλη του 18ου αιώνα Μπρασόβ, η οποία θυμίζει μια πόλη κυριολεκτικά βγαλμένη από παραμύθι μιας άλλης εποχής. Μεταξύ άλλων θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία, την κεντρική πλατεία με το Δημαρχείο, ελεύθερος χρόνος για καφέ. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής, δείπνο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 5Η: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Βουκουρέστι και αφού περάσουμε τα σύνορα Ρουμανίας – Βουλγαρίας θα κατευθυνθούμε προς τη Σόφια, (σύντομη στάση). Επόμενος προορισμός μας το κέντρο χειμερινών διακοπών Μπάνσκο, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος,  δείπνο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 6Η: Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και αναχωρούμε για την πατρίδα του Σπάρτακου, το Σαντάνσκι φημισμένο Λουτροθεραπευτικό κέντρο, ελεύθερος χρόνος στον πεζόδρομο. Κατόπιν, αναχωρούμε για Κούλατα, Προμαχώνα (τελωνειακός έλεγχος) με ενδιάμεσες στάσεις για Πάτρα και Αίγιο, άφιξη το βράδυ, τέλος εκδρομής.

  Κόστος: 420€

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Τοπικός ξεναγός.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Ημιδιατροφή

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 3 & 4* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία.

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 • Ποτά στα γεύματα.

 • Η επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 6-ήμερη
 • Κόστος: 420€
 • Ημερομηνία Αναχώρησης: 31-07-2024
 • Ώρα Αναχώρησης: 06:00
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: ΑΙΓΙΟ & ΠΑΤΡΑ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Πάτρα ώρα 12:15 και στο Αίγιο ώρα 13:00...

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΜΠΕΡΑΤΙ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Αίγιο ώρα 06:00 και Πάτρα ώρα 06:45...

ΠΑΡΓΑ - ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας στο Αίγιο ώρα 06:45 & στην Πάτρα ώρα 07:30 & αν...

Copyright © 2024 | Mattheos Tours.