• Σύνδεση

ΧΙΟΣ Η "ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ" 6-ήμερη

ΧΙΟΣ Η "ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ"

  Περιγραφή

Ένα ταξίδι στην Χίο είναι μια εμπειρία! Η  Χίος είναι πολυμορφική και απρόβλεπτη , σύμφωνα με τη μυθολογία το νησί πήρε το όνομά του από το Χίο, το γιο του Ποσειδώνα ή του Ωκεανού. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν και Οφιούσα, Αιθάλη, Μάκρις και Πιτυούσα. Με θαυμάσιες και πολυάριθμες παραλίες , με απέραντες εκτάσεις από μαστιχόδεντρα, με πυκνά πευκοδάση και τρεχούμενα νερά , με γενουάτικα και μεσαιωνικά χωριά ,με πετρόχτιστα παλιά αρχοντικά, και με Βυζαντινές εκκλησίες . Πατρίδα επιφανών λογίων και πολιτικών, όπως οι Αδαμάντιος Κοραής, Εμμανουήλ Ροΐδης και Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, η Χίος διεκδικεί επίσης τον τίτλο της γενέτειρας του Ομήρου. Τη μια στιγμή νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα κλασσικό Αιγαιοπελαγίτικο νησί και την επόμενη στον Μυστρά. Περπατάς σε καλντερίμια χωριών και περιμένεις να δεις πειρατές να εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά σου από το παρελθόν. Η  Χίος - το πέμπτο σε μέγεθος νησί του Αιγαίου- είναι μοναδική, ευχάριστη και αξέχαστη! Με την μοναδική μαστίχα της, με τα πασίγνωστα αρωματικά μανταρίνια του Κάμπου , με την παράδοση της, με τα αρώματα των γιασεμιών και των λεμονανθών, θα σας ενθουσιάσει και θα σας ξαφνιάσει !!! Εν κατακλείδι η  Μυροβόλος Χίος αποτελεί ένα προορισμό που θα σας μείνει ανεξίτηλος στη μνήμη  σας.

  Πρόγραμμα Εκδρομής

11/9 ΗΜΕΡΑ 1η : Συγκέντρωση των εκδρομέων μας στην Πάτρα ώρα 15:00 & στο Αίγιο ώρα 15:45 και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη με ενδιάμεση στάση στα Μέγαρα και απόπλους στις 20:00. Διανυκτέρευση εν πλω.

12/9 ΗΜΕΡΑ 2Η: Άφιξη στο λιμάνι της Χίου στις 06:00 το πρωί. Τακτοποίηση στο πούλμαν και αναχώρηση για το νότιο μέρος του νησιού, όπου καθοδόν θα γίνει μια στάση για την απαιτούμενη ξεκούραση και τον πρωινό μας καφέ. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα φημισμένα Μαστιχοχώρια και στην γνωριμία μας, με τα νότια αξιοθέατα του νησιού. Η περιήγησή μας ξεκινά στο χωριό Αρμόλια, για μια σύντομη στάση για να θαυμάσουμε τα περίφημα κεραμικά του. Συνεχίζουμε για το Μουσείο Μαστίχας που βρίσκεται κοντά στο χωριό Πυργί. Στο εντυπωσιακό μουσείο, θα μάθουμε όλα τα μυστικά της φυσικής ρητίνης, που βγαίνει σαν μαγικό δάκρυ από το θαμνώδες δέντρο, το οποίο ενώ φύεται σε όλη την περιοχή της Μεσογείου, καλλιεργείται μόνο στη Χίο και παράγει μαστίχα. Επόμενη στάση μας, το ζωγραφιστό χωριό του Πυργί. Τα παραδοσιακά αρχοντόσπιτα, με τα περίτεχνα διακοσμητικά μοτίβα που στολίζουν τις εξωτερικές προσόψεις τους, αποτελούν εικαστική τέχνη που ξεχωρίζει σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς τα «ξυστά» θυμίζουν τα ιταλικά sgraffiti. Βγαλμένο από άλλη εποχή, το «κεντημένο χωριό», διατηρήθηκε ανέγγιχτο στο πέρασμα του χρόνου, από το μεσαίωνα μέχρι και σήμερα, ενώ έχει διακηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο. Επόμενη στάση μας το μικρότερο Μαστιχοχώρι, Ολύμπιοι με τα γραφικά δρομάκια και την περιποιημένη κεντρική πλατεία. Στη συνέχεια, θα βρεθούμε στα Μεστά σε έναν τόπο που η ιστορία μπερδεύεται με τους μύθους και το άρωμα της μαστίχας κυριαρχεί. Το ωραιότερο χωριό της Χίου, θυμίζει κάστρο και η περίτεχνη αρχιτεκτονική του, μας ταξιδεύει στην εποχή του Βυζαντίου. Η παραμονή μας στα Μεστά περιλαμβάνει το μεσημεριανό μας γεύμα. Έπειτα, αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

13/9 ΗΜΕΡΑ 3Η: Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για μια μονοήμερη απόδραση στα απέναντι παράλια της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα στο Τσεσμέ, παραθαλάσσια πόλη και περιφέρεια στο δυτικό άκρο της Τουρκίας, στην επαρχία Σμύρνης. Σε ένα κόλπο βορειοδυτικά του Τσεσμέ, στο σημερινό χωριό Ildırı, κατά τη αρχαιότητα βρισκόταν η αρχαία ιωνική πόλη Ερυθρές και η περιοχή της σημερινής πόλης λεγόταν Κύσος. Η πόλη στη σημερινή θέσης της άρχισε να αναπτύσσεται κατά τους Βυζαντινούς χρόνους. Η πόλη έζησε τη χρυσή περίοδό της τον 14ο αιώνα, όταν δόθηκε στους Γενοβέζους. Οι Γενοβέζοι κατασκεύασαν στην πόλη ένα φρούριο, το οποίο στη συνέχεια ανακαινίστηκε από τους Οθωμανούς. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής. Αναχώρηση το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

14/9 ΗΜΕΡΑ 4Η: Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Σήμερα θα περπατήσουμε στο αγέρωχο κάστρο του νησιού, μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο και θα δούμε το παλατάκι των Ιουστινιάνι. Το διώροφο ιστορικό κτίριο του 15ου αιώνα βρίσκεται δίπλα ακριβώς στη «Σκοτεινή Φυλακή», που η κατασκευή του οφείλεται στους Γενουάτες. Ανάμεσα στα περιποιημένα μαγαζάκια και στα λιθόστρωτα στενά, θα φτάσουμε στα Οθωμανικά λουτρά. Πρόκειται για χαμάμ που λειτούργησαν μέχρι το 1912. Αμέσως μετά θα κάνουμε στάση στους μύλους της Χίου που βρίσκονται στη περιοχή Ταμπάκικα. Οι πέτρινοι Μεσογειακοί Πυργόμυλοι αποτελούν τοπόσημο της πόλης και εξυπηρετούσαν στις ανάγκες κατεργασίας δερμάτων. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το μουσείο Citrus το οποίο προβάλει την ιστορία των εσπεριδοειδών του Κάμπου. Ο Κάμπος συνιστά ένα ιδιαίτερο οικιστικό σύνολο, όπου συνδυάζεται αρμονικά το μοναδικό φυσικό τοπίο με τα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και είναι ευρέως γνωστός για τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών, αλλά και τα παλιά αρχοντικά σπίτια, ελεύθερος χρόνος για καφέ. Έπειτα σε πολύ κοντινή απόσταση θα επισκεφθούμε την περίφημη και ιστορική Μονή του Αγίου Μηνά, εκεί όπου έγινε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές Χριστιανών από τους Τούρκους. Στη συνέχεια, μετάβαση στην παραλία Λιμνιώνα για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

15/9 ΗΜΕΡΑ 5Η: Πρωινό και αναχώρηση για τη Νέα Μονή Χίου, κτίσμα του 11ου αιώνα και αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Καλύπτει μια έκταση 17.000τ.μ. και γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Σήμερα το Μοναστήρι κατατάσσεται στα μνημεία που είναι υπό την προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έπειτα θα επισκεφθούμε το χωριό Αυγώνυμα. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 500μ. και συγκαταλέγεται στα Μεσαιωνικά χωριά του νησιού με τον ιδιότυπο φρουριακό αρχιτεκτονικό ρυθμό τους. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα και με μικρά παράθυρα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να προστατεύονται από τις πειρατικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα. Πολλά σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους, ακόμα υπάρχουν τα περάσματα (χτισμένες σήμερα πόρτες) από σπίτι σε σπίτι για να υπάρχει οδός διαφυγής όταν υπήρχε εχθρική εισβολή. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό - βυζαντινό χωριό Ανάβατος. Ο «Μυστράς» του Αιγαίου, παρόλο που σήμερα είναι ένα έρημο χωριό, κουβαλάει ως τις μέρες μας την ιστορία του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και μπάνιο στο Βροντάδο. Επιστροφή στην πόλη της Χίου για τα τελευταία ψώνια, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση ώρα 22:00.

16/9 ΗΜΕΡΑ 6Η: Άφιξη στον Πειραιά στις 08:00 περίπου και άμεση αναχώρηση για Αίγιο και Πάτρα.

 

*Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος χωρίς να γίνει κάποια παράλειψη.

  Κόστος: 340€

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση.

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Ο φόρος διαμονής ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου που καταβαλλεται από τον πελάτη απ' ευθείας στο ξενοδοχείο.

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία.

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 6-ήμερη
 • Κόστος: 340€
 • Ημερομηνία Αναχώρησης: 11-09-2024
 • Ώρα Αναχώρησης: 15:00
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: ΠΑΤΡΑ & ΑΙΓΙΟ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Πάτρα ώρα 12:15 και στο Αίγιο ώρα 13:00...

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΜΠΕΡΑΤΙ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Αίγιο ώρα 06:00 και Πάτρα ώρα 06:45...

ΠΑΡΓΑ - ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας στο Αίγιο ώρα 06:45 & στην Πάτρα ώρα 07:30 & αν...

Copyright © 2024 | Mattheos Tours.