• Σύνδεση

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 5-ήμερη

ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

  Πρόγραμμα Εκδρομής

ΗΜΕΡΑ 1Η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Γραφείο μας ώρα 06:00 (Αίγιο) & 07:00 (Πάτρα) και αναχώρηση για Ρίο – Αντίρριο, Αμφιλοχία, Μπιζάνι, Εγνατία Οδός, Βέροια, (γεύμα), Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Σιδηρόκαστρο, Προμαχώνας, άφιξη στα Ελληνο-βουλγαρικά Σύνορα όπου μετά το σχετικό έλεγχο από τα υπηρεσιακά όργανα των δύο χωρών μέσω Κούλατα, Μέλνικ κατά μήκος της γραφικής κοιλάδας του Στρυμώνα και του Ρίλσκι φθάνουμε στο  Σαντάνσκι  πατρίδα του Σπάρτακου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο με ζωντανή μουσική, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 2Η: Μετά το πρωινό ξεκινάμε δια μέσου των ιστορικών Στενών της Κρέσνας, Σιμιτλί, Μπλαγκόεβγραντ και θα παρακάμψουμε για μία επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι του Ρίλα (10ου αιώνα), κτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία με απαράμιλλες ολόγυρα φυσικές ομορφιές που θεωρείται σαν το καλλίτερο μνημείο αρχιτεκτονικής ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής Τέχνης της Βουλγαρίας. Επιστροφή στην κεντρική οδική αρτηρία και συνεχίζουμε μέσω για Ντούπνιτσα, Σάμοκοβ και στο γοητευτικό και σπουδαίο κέντρο χειμερινών διακοπών Μπόρεβετς, στις βόρειες κατάφυτες πλαγιές του όρους Ρίλα  που είναι και η αφετηρία  για την υψηλότερη κορυφή Μουσαλά (2.925 μ. ύψος), στάση στις Τουριστικές εγκαταστάσεις (γεύμα). Κατόπιν μέσω Κόστενεκ – Πάζαρτζικ άφιξη στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) που είναι η κυριότερη μετά τη Σόφια πόλη της Βουλγαρίας, άλλοτε αρχαίο Ελληνικό κέντρο και πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 3Η: Μετά το πρωινό περιήγηση. Θα δούμε τη μεγάλη κεντρική πλατεία, το πάρκο Ελευθερίας, την οδό Βασίλ Κολάρωφ με τα κυριότερα καταστήματα, τον λόφο του Ακροβάτη, τον χώρο Διεθνών Εκθέσεων, την γέφυρα του Έβρου (Μαρίτσα), το αριστουργηματικό Μνημείο με την γλυπτική αναπαράσταση της Βουλγαρικής ιστορίας, την Όπερα, το παλιό τμήμα της Πόλης με το Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό Μουσείο, την Ακρόπολη με την ωραία θέα της πόλης και το λόφο των Ελευθερωτών με το πελώριο Μνημείο Αλιόζα. Μετά το γεύμα αναχώρηση για Σόφια μέσω Πάζαρτζικ, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική συνδιασκέδαση - Ρεβεγιόν σε χαρακτηριστικό νυκτερινό κέντρο όπου μαζί με σπέσιαλ δείπνο θα απολαύσουμε και ένα ωραίο Φοκλορικό πρόγραμμα με τοπικούς αλλά και Ελληνικούς χορούς και τραγούδια, μουσική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 4Η: Μετά το πρωινό η περιήγηση της καταπράσινης Σόφιας και των προαστίων της. Κατά σειρά θα δούμε τον περίφημο Καθεδρικό Ναό – Μνημείο του Αλεξάντερ Νέφσκυ και την υπόγεια κρύπτη του, συλλογή από θαυμάσιες Βυζαντινές εικόνες, την παλιά Βασιλική της Αγίας Σοφίας (6ου αιώνα) απ΄ όπου προέρχεται και το όνομα της Πόλης, το Πατριαρχείο, την Ακαδημία Επιστημών, την Πλατεία 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνογραφικό Μουσείο και την Πινακοθήκη που στεγάζεται στα άλλοτε Τσαρικά Ανάκτορα, τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου (Ρωσική), της Αγίας Κυριακής, το Τζαμί Μπουγιούκ, το Μνημείο απελευθερωτών στην Πλατεία Ναρόντο Σομπράνιε, το Στάδιο Νέφσκυ, το απέραντο Πάρκο της Ελευθερίας κ.α Θα περάσουμε από πολλούς μεγάλους ίσιους ακτινωτούς και δενδροφυτευμένους δρόμους, μπροστά από μία σειρά από απέραντα καταπράσινα πάρκα και θα καταλήξουμε μετά από διαδρομή περίπου 45΄ με το τελεφερίκ στην γοητευτική Βίτοσα, (προαιρετικά) όπου το χιονοδρομικό κέντρο, σχετική παραμονή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, απόγευμα ελεύθερο, δείπνο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 5Η: Πρόγευμα και αναχώρηση για Μπλαγκόεβγραντ, Κούλα συνοριακός έλεγχος Βουλγαρίας Ελλάδος μέσω Σιδηροκάστρου, Εγνατίας Οδού, Αμφιλοχίας Αντιρρίου Ρίου φθάνουμε στην Πάτρα & Αίγιο. Τέλος εκδρομής.

 

  Κόστος: 250€

  Περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος συνοδός γραφείου.

 • Διόδια, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Τοπικός ξεναγός.

 • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 • Διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια με πρωινό μπουφέ.

 • Ημιδιατροφή

  Δεν περιλαμβάνεται

 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία.

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

  Gallery Εκδρομής

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Διάρκεια εκδρομής: 5-ήμερη
 • Κόστος: 250€
 • Ώρα Αναχώρησης: 06:00
 • Τοποθεσία Αναχώρησης: ΑΙΓΙΟ - ΠΑΤΡΑ
 • Διαδρομή: ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH  ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

+30 2691 021 222

  ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΗΜΕΡΑ 1η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Γραφείο μας στο Αίγιο ώρα 06:30 και στην...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Aίγιο 06:30 και από Πάτρα 07:00 και αναχώρηση για το Ρίο και μ...

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Χ/Κ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στα Γραφεία μας Πάτρα 07:15 & Aίγιο 08:00 και αναχώρηση για τα Καλά...

Copyright © 2022 | Mattheos Tours.